///

Traktens kulturkarta – nu även i tryckt version

Skynda fynda, lägg rabarber på en av våra nytryckta kartor! Upplagan är begränsad, så först till kvarn. Kartorna är utskickade till turistbyråer i Sörmland med omnejd, samt ett antal gårdsbutiker, gallerier och andra besöksmål.

65 utflykter, oändligt många upplevelser. Karta på ena sidan, information om punkterna på baksidan. Läs om Sörmlands egen Bermudatriangel, boktemplet i ladan, ett unikt pörte, Sveriges godaste rågbröd (jo, finskt såklart) och mycket mer. Foto: Johan Eriksson

Under sommaren har vi skickat ut ”Upptäck Trakten” även i tryckt form. Det är ändå något visst med att hålla en fysisk karta i händerna; att se, känna, följa vägarna och orden på papper.

Upptäck Trakten är inte en typisk turistkarta. Inga annonser. Inga stora, redan välkända turistmål. Nej, vår karta guidar istället till kulturupplevelser, platser och berättelser under radarn, lite vid sidan av allfarvägarna. Det är också vad vi gärna lyfter fram i tidskriften: upptäckter och sinnesutvidgande överraskningar på hemmaplan.

Vi kommer att jobba vidare så smått med den digitala kartan även framöver, så hör gärna av er med tips. Kanske gör vi också en uppdaterad tryckt version om intresse finns och hängslena håller.

Kartorna tillhandahålls utan kostnad, tack vare samarbete med Widegrens förlag, Linderoths tryckeri i Vingåker, samt ett bidrag från Kulturrådet.

Den digitala versionen, som inte är identisk med den tryckta, hittar ni nedan. Ut, upplev och upptäck!

Vill ni hjälpa oss att sprida kartan? Hör av er till redaktion@trakten.nu så postar vi gärna några ex, så länge det finns kvar av upplagan.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.