Tidigare i Trakten

Vi startade Trakten hösten 2020. Här ser du tidigare temanummer, kampanjer och lite av varje. Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du ett meddelande nästa gång något större händer (vi skickar inte ofta, lovar).

#7 Fria Katrineholm

Traktens sjua blev ett specialnummer, skapat och publicerat LAJV under en underbar kulturnatt i Kattne. En hyllning till det fria ordet och småstadens stora, sprudlande kulturliv. 

#6 Novellnumret

Traktens sjätte nummer, det svåra sjätte, närå, tog grepp om kortformatet i allmänhet och novellen i synnerhet. Och så många bra texter vi fick in, tack!

Trakten8Logga
LJUD, OLJUD & TYSTNAD
TRAKTEN #8 12 MAJ 2023

Skicka in ditt bidrag
- vinn 1000 spänn!

light-night-sunlight-crowd-sparkler-audience-158264-pxhere.com
Vad HÄNDER hos er?
Annonsera i Trakten – stötta kulturen

Trakten lyfter fram kultur, nöjen och upplevelser över hela Sörmland. Berätta vad som händer hos er genom en annons. Det är inte ”bara reklam” utan också ett sätt att stötta den regionala kulturen. Varje krona vi får in går till nya artiklar och evenemang.

Slide
HITTA PENGARNA!

Det finns sjukt mycket pengar därute – men hur får du tag på dem? ”Hitta pengarna” är en kostnadsfri heldag för länets kulturliv där ni får hjälp att hitta och söka pengar till verksamhet och projekt. Arrangörer: Länsbildningsförbundet Sörmland & Region Sörmland (Kulturklustret)

Scenvåren 23 porlar
Scenvåren 23 porlar

Bob Hund, Anna Ternheim, 90-åriga Elsie Johansson, ukrainsk Svansjö samt massor av närodlade pärlband. Boka biljetterna idag, scenvåren kommer!

previous arrow
next arrow

#5 Traktenvår

Traktens toppade femma gick iväg våren 2022, under brinnande krig, med stigande inflation och allehanda humörsänkare. Men det blev rätt fint ändå, med lite Jan Myrdal, skam, näckrosbåtar och knoppande lyrik.

#4 Mat & sån´t

Traktens läckra fyra bjöd på allt från Sörmlands största ölprovning, korvkiosknostalgi och minksnask signerat Robert Åsbacka.

Sommaren i Trakten

För att inte helt lägga av oss under semestern bjöd vi in både etablerade och nya skribenter att tolka sommaren 2021 i Trakten.

#3 Fattig/rik

Traktens tredje nummer tog livtag på den eviga frågan om livets rikedom och fattigdom. Ett fett nummer!

Skapande genom krisen

Det var ett skitår. När det var som tråkigast drog redaktionen igång en ny kampanj, som lockade många deltagare varav några publicerades i Trakten #3.

Upptäck Trakten

Vi snickrade ihop både en digital och en tryckt karta, en lokal världsatlas med kulturella besöksmål och sinnesutvidgande upplevelser av olika slag.

Rädda sörmländskan!

I samband med #2 startade kampanjen "Rädda sörmländskan", vilket resulterade i en lång lista med ord och uttryck, som kanske blir en ordbok så småningom.

#2 Språk

I januari 2021 langade vi ut #2 med tema språk i ett pandemiskt mörker.

Sörmlands fetaste haiku

Vår första skrivartävling resulterade i flera hundra inskickade bidrag, både haikus och annat.

#1 Platsen

Traktens första nummer i september 2020 handlade naturligt nog om just platser, trakter, ställen.