/

Hängmattan 1: Angelina Pavanelli

Sörmländsk sommar är i bästa fall ekarnas skugga, sjöarnas svalka och lugna dagar på balkongen. Eller i hängmattan. Trakten drar åt det dubbla halvslaget om trädstammen och tar en slurk kall rabarbersaft. Och lyssnar på sommartips från gamla vänner och nya bekanta. Först ut: musikern Angelina Pavanelli.


Hej Trakten! I sommar hänger jag mycket i studion och spelar in till ett framtida album! Vilket ska bli väldigt kul trots det tropiska studioklimatet, om någon har tips på koncentrationsförbättrare i extrem värme är jag idel öra. Utöver det ska jag försöka få till ett gäng bad, lite lokalbryggd bärs och kulturkonsumtion! 

Angelina i Stallarholmen

Har du något lästips?
Jaaa! Jag läste precis Sången om Akilles, av Madeleine Miller, vilket för mig som är löjligt svag för grekisk mytologi var en höjdare (om än väldigt romantisk). Perfekt hängmattebok. Rekommenderar vilt.

Ännu smidigare kanoting finns i Åkers styckebruk. Foto Harold McMurrich Rathbun.

Och när man inte orkar läsa?
Det varmaste tipset jag kan ge är nog att ge sig iväg till någon sörmlandssjö. För fotgängare och busstrafikanter rekommenderar jag Åkers styckebruk och deras kanotuthyrning – som är bland det somrigaste och smidigaste jag gjort (inte själva paddlingen, men hyrningen). Även Stallarholmen stannade jag till vid förra veckan med ett gäng badplatser och utflyktsmål, vilket var mycket sommarvänligt och trevligt. 


Angelina Pavanellis musik finns på Spotify och hennes senaste musikvideo kan avnjutas här i Trakten.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.