//

Hängmattan 6: Full rulle på Skottvång

Sörmländsk sommar är i bästa fall ekarnas skugga, sjöarnas svalka och lugna dagar på balkongen. Eller i hängmattan. Trakten drar åt det dubbla halvslaget om trädstammen och tar en slurk kall rabarbersaft. Och lyssnar på sommartips från gamla vänner och nya bekanta. Nu gungar vi mot Skottvång med Maria Bystedt och kompani.


Hej Maria! Hur är sommaren för er uppe i Skottvång och Åkers Bergslag?

— Vi jobbar, jobbar, jobbar! Ingen hängmatta för oss alltså, ha ha! Vi har två eller tre konserter i veckan, barnunderhållning och andra aktiviteter på torsdagareftermiddagarna, grillbufféer på kvällarna, lunch- och fikaöppet dagtid. Fullt ös hela sommaren, med andra ord!

Maria Bystedt och sambon Pelle Almgren driver Skottvångs Grufva. De hinner INTE ligga i hängmattan just nu . . .

OK, men om du ändå får en stund över . . . kan du ge oss ett bra läs- eller lyssningstips?

Som sommarbok har jag gett mig den på att läsa Odysseus av James Joyce, det går ändå över förväntan och den lär räcka gott sommaren ut. I vår bokklubb läste vi just Bröd och Mjölk av Carolina Ramqvist, hörde också Camilla Läckbergs sommarprat igår på samma tema – dels om hetsätning och vår ibland osunda relation till mat och hur kvinnor bedöms efter sin vikt, samt kroppshetsen som ökat än mer via sociala medier. Viktigt ämne och på tiden att det kommer upp på bordet ordentligt!

Fattar, men vi andra som ändå ligger en del i hängmattan, kan du tipsa oss om nån trevlig aktivitet som omväxling?

Förutom att jag förstås rekommenderar ett besök på Skottvång är mina Sörmlandsfavoriter:

  • Vår Lokal i Gnesta, med kanongott vegankäk, en massa bra konserter, DJs, happenings av allehanda slag.
  • Lagården I Ullsta (Stjärnhov)s konstrunda. Massor med bra konst, fin promenadstig i vacker miljö och alldeles gratis (om man inte vill sponsra med frivillig swish).
  • Älskar också boklådorna i både Mariefred och Gnesta – privatägda av fantastiska ägarinnor som hittar på en massa aktiviteter och skapar läslust till oss i bygden. Verkligen värda all stöttning!

Fler upplevelser i Trakten

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.