//

Aldrig tvivlat på min ensamhet

Eskilstunas Angelina Pavanelli ägnar atmosfäriska poplåtar åt att skildra sin stad. Nu kommer en ny EP med fyra spår om nattliga vandringar genom öde gator.

Trakten hör
Lika bra vi, EP av Angelina Pavanelli.

Debuten kom med Småstadspop, 2019, och sen dess har det blivit åtta singelsläpp. Den som följt hennes karriär känner igen sig, i sound och i låttexter. Piano/keyboard dominerar ljudbilden i de flesta låtar, en avskalad stil, som gjord för att förstärka ett tidlöst, romantiskt vemod.

Och för oss som vandrat hem från en fest där vi blev kvar lite för länge är det lätt att känna igen sig. ”Aldrig tvivlat på min ensamhet”, sjunger hon i början av Dumt att be, och så har man ju känt. Att ensamheten plötsligt och oväntat börjar skava. Oavsett om den där nattliga promenaden hem gick genom Stockholm, Uppsala, Borås eller Eskilstuna.

Annars är det Angelinas karaktäristiska röst som direkt sätter stämningen. Har man hört den förr känner man igen den! Och den är en självklar kompanjon efter efterfesten, på vägen hem genom en ensamhet som inte längre är sig själv nog.


Angelina Pavanellis musik finns bl.a. på Spotify. Vill du veta när hon spelar eller släpper nytt kan du följa henne på Facebook.

Axel Hellby

Skribent, lärare och författare, sedan hösten 2020 Traktens chefredaktör.