//

Snart LitterArt, såklart

Majgull Axelsson, Eric Rosén, Sverker Sörlin, Annika Norlin, Klara Grede … LitterArt lovar som alltid en mäktig litteraturfestival (och lite konst och annan kultur). Trakten har hittat några favoriter. Här finns något för alla.
Majgull Axelssons senaste roman är Svalors flykt.

Majgull Axelsson är en av våra stora romanförfattare. Sedan Aprilhäxan visade 90-talssverige att magisk realism är stor konst och härlig läsfest har hon varit ett givet inslag i en nordisk bokvärld. Senaste romanen heter Svalors flykt.

Annika Norlin har ägt den svenska indiepopscenen i snart 20 år. När hon häromåret gav ut Jag ser allt du gör visade hon sig också vara en mästare på noveller. Till LitterArt kommer hon för att prata om nya romanen Stacken. Ladda upp genom att lyssna igenom alla plattor med Säkert! och Hello Saferide.

Nyköpingssonen Eric Rosén är inte bara kulturchef på Aftonbladet utan också författare. För några år sen kom självbiografiska Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort och nu är han aktuell med romanen Ett bättre djur. Han intervjuas på scen av Traktens chefredaktör Axel Hellby.

Nora Khalil är lärare, poet, ungdomsförfattare och har dessutom sommarpratat i P1.Till LitterArt kommer hon för att prata med ungdomar, bl.a. om prisbelönta ungdomsromanen Yani och nya boken Abow.

Carina Burman är dubbelt Sörmlandsaktuell i år. Dels kommer hon till LitterArt för att prata om nya boken, Drottningar och pretendenter, dels tilldelades hon tidigare i år Delblancpriset som högtidlighålls i Trosa. Grattis till en välförtjänt pristagare!

Klara Grede och Trakten partajar på Scandic. Ja, det blir kanske LitterArts festligaste event, när Peter Axelsson intervjuar Nyköpingsbördiga Klara Grede, aktuell med roman på Albert Bonniers förlag. Vi minglar, släpper nya numret, quizzar och har riktigt kul. Missa inte detta!

Sverker Sörlin gör idéhistoria till det allmängiltiga ämne det alltid borde vara. Hur kan vi skapa ett hållbart samhälle – socialt, ekologiskt och ekonomiskt? Det blir en mycket intressant föreläsning.

Programmet innehåller mycket mer än dessa guldkorn, läs och välj dina favoriter här.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.