/

Porträtt av eldsjälar

Lördag den 1 juli är det vernissage för en spännande utställning i Malmköping, på Galleri M.M. Fotografen Thomas Malmsborg har följt eldsjälarna kring Spårvägsmuseet i malmköping och bjuder på bilder under rubriken ”De går på räls – Människor vid en museispårväg”.

Att hålla liv i kulturarv kräver eldsjälar och den subkultur som uppstått kring smalspår och äldre tåg i Sverige har en pålitlig glöd. Över hela landet finns föreningar och sällskap som kör de gamla loken, som eldar under ångpannor och jagar bort rosten på dressinerna. Och driver museer.

Kom till Malmköping och titta på Thomas Malmsborgs fina bilder och passa för all del på att åka spårvagn! Museispårvägen håller igång hela sommaren. T.ex. ordnas kombinerad spårvagnstur med ölprovning och quiz. Galleri M.M. ligger på Kungsgatan 19, mitt i stan. De har också ett konto på Instagram, där man hittar öppettider och annat intressant.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.