//

Hängmattan 4: Hanna Hellmér

Sörmländsk sommar är i bästa fall ekarnas skugga, sjöarnas svalka och lugna dagar på balkongen. Eller i hängmattan. Trakten drar åt det dubbla halvslaget om trädstammen och tar en slurk kall rabarbersaft. Och lyssnar på sommartips från gamla vänner och nya bekanta. Vår nästa gäst är konstnär och muralmålare. Hej Hanna, vad händer i sommar?


Hej Trakten!
I sommar njuter jag (förhoppningsvis) av sol och bad här i Sörmland plus en tur till härliga Österlen. Älskar sommar!

Ge oss ett lästips för hängmattan.
Tips på en väldigt intressant bok är Tills alla dör av Diamant Salihu, som ger både bakgrund och någon slags förståelse för hur hela gängkonflikten i Järva uppstod, hänger ihop och spårade ur. 

Har du några tips på saker att göra i sommar, för den som vill stanna i trakten?
Sörmland är fullt med pärlor att utforska under sommaren! Ett vackert ställe för den som gillar att paddla kanot är kanotlederna på Marvikarna. För sol och bad är stranden vid Fiskeboda camping lite av en favorit, sandstrand och fin natur omkring och på campingen kan man ju hyra SUP också. 

Somrigt perspektiv på Marvikarna.

Kanske ska tillägga att jag just nu i dagarna håller på att avsluta livets största målning en idrottshall i Eskilstuna tillsammans med konstnärskollegan Rodrigo Lombardo och därmed också ser extra mycket fram emot att njuta av lugnet på en solig och härlig strand!

Länk till Hanna Hellmérs Instagram

Länk till Rodrigo Lombardos Instagram

Fler upplevelser i Trakten

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.