///

Vår lokal öppnar upp

Dörr efter dörr öppnas nu på glänt mot solen. I Gnesta varvar föreningen Vår lokal upp motorerna och siktar mot sommaren med konsertserie, stans bästa AW och mycket annat.

Vår lokal på Storgatan i Gnesta är ett kafé, ett vardagsrum, ett kontor och en kulturscen – allt i ett. Verksamheten drivs av en ekonomisk förening som liksom många andra kulturverksamheter och sociala föreningar har haft det varit svårt under pandemin. Men nu, äntligen, går det att blicka framåt.

Målsättningen är att varje fredag, hela sommaren, fylla Vår lokal med musik i form av konserter, DJ:s, barpianister eller något annat. Siktet är inställt på ett blandat program där alla kan hitta något som faller dem i smaken!

Ta en kaffe – stötta det fria kulturlivet

Föreningens kafé har haft ett svårt ekonomiskt läge sedan pandemin startade. Sommaren 2021 blir sannolikt avgörande för både kaféets och kulturverksamhetens överlevnad. Så vill du ha kvar kreativa häng och mötesplatser som Vår lokal, åk till Gnesta för att att avnjuta en lunch, middag, fika eller ett glas vin.

Det går även att köpa exempelvis Vår Lokals egen pesto, som är tillverkad med råvaror som föreningens medlemmar har samlat in. Även plantor finns till försäljning.


Mer att göra och uppleva

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.