/

Hur mycket som helst – kulturnatt i Nypan

Traktens favoritpunkt på programmet är Traktens egen. Men det händer märkvärdigt mycket spännande i Nyköping under årets upplaga av kulturnatten. Vi ses väl den 12 maj?

Bildkonsten tar plats. På Bryggeriet blir utställning och workshop. När det bjuds möjlighet ska man passa på att testa. Ofta överraskas man av hur roligt det är att hålla i en pensel och känna materialen med egna fingrar. Ta också chansen att hälsa på hos någon av de många konstnärer och hantverkare som håller till på Bryggeriet. Och när du är där, titta in i Ateljé Marcko och prata med Trakten också. Vi bjuder på musik, snacks och samtal – bästa hänget. Och så firar vi släpp av nya temanumret!

Gå ut i vårkvällen och hitta dina kulturfavoriter. Bild: Nyköpingsguiden.

Vad mer? Open mike och rundpingis är en lockande kombination som du hittar på Kulturhuset Magasinet.

Propellerteatern har ett fullsmockat program och är dessutom så smarta att de kör flera omgångar av sin ”långformsimprovisationsteater”, så att man har chans att uppleva när man hinner.

Ungkultur på 20-talet är motordriven och begränsad till 30 km/h. Och kreativ! På Stora torget blir det tävling i däckbyte, gissa doftgran och censurerad epadunk i högtalare.

Sörmlandslaget i Poetry Slam läser dikter på Culturum, NK-villan blandar konst och musik och god mat och dryck finns på många ställen. Så, missa inte vårens kulturfyrverkeri i Nyköping. Hitta dina favoriter från programmet här. Och titta in till oss, Bryggeriet, Stora huset, övervåningen.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.