/

Vintagefestivalen – en korvgummas betraktelser

En vacker dag var en Traktenreporter vid gula industrihuset och sålde korv på den årliga Vintagefestivalen, som myllrade ut runt det kreativa huset i Stallarholmen. Drömfabriken behövde en inhoppare till korvförsäljningen. Klart att Trakten hjälpte till! 

Klädnördarnas glädje denna dag strålade ikapp med solen. Många av gästerna kom klädda i fantastiska kreationer, och korvgumman kunde njuta av att betrakta alla dessa vackra människor mellan korvmonteringarna. 

Härliga jazziga toner, smekande saxofon och barytonisk sång fick oss att vifta på tårna och satte stämningen på haket. Det var Daze – Duo, med Wim Grooten och Lennart Holmström, som outtröttligt delade med sig av talang och groove. 

Drottningen av kläder, tillika hövding över helgens crescendo catwalken är Birgitta Wahlström. Mycket av kläderna har hon fått tag i från olika föreställningar, mycket har hon sytt för att skapa en spännande show, som de medverkande lovprisade och publiken applåderade. 

Birgitta själv hade fullt upp denna dag, mycket ska klaffa för att en show som denna ska bli framgångsrik. Allt ska vara på sin plats, alla ska veta vad de ska göra och modellerna hinna göra sina ombyten i det lilla tältet bredvid scenen. Skor, hattar, fjädrar, läppstift och en papegoja kläs på i vad som kan tyckas vara en salig röra, men som är noga planerat. Med gott humör klaffar det och showen blir en succé. Igen. Såklart!

De många små butikerna i huset var öppna och området fullt av utställare som hade med sig massor av vintagekläder, men även roliga prylar från förra seklet och här kunde man göra fynd bland alla LP-skivor. 

Korvgumman saknade bilarna i år. Kanske Bonni kan ta med sig en av snyggbilarna nästa år?

Dockteatern Amusé underhöll de unga gästerna.

Å andra sidan hade festivalen i år en dockteater. Ellinor Werner Nordlund uppträdde med dockteatern Amusé på lilla scenen nere vid Mälarens kant, och satte därmed guldkant på dagen för de yngsta besökarna. 

Det är något fantastiskt och magiskt med denna plats på jorden, och att vara på Vintagefestivalen är som att kliva in i en bubbla av nostalgisk kärlek till då.


Anna Hööks novell finns som ebok från Adlibris.

Anna Höök

Jag skriver om det jag tycker är viktigt, det jag tycker om, och det jag vill lära mig mer om. Jag skriver för att jag älskar att skriva.