//

Springpride med Eva Eastwood och Admira Thunderpussy

Den 28 maj är det dags för en vårrusig, nästan sommarvarm, Springpride-festival i Eskilstuna och de lovar ett brett, inkluderande och ösigt artistuppbåd.

– Vårt mål med Springpride 2022 och dess innehåll är att uppnå en mötesplats där allas lika värde bekräftas liksom insikten om att mångfald och människors olikheter berikar. Programmets bredd, vad gäller artisternas olika bakgrunder och deras olika musikstilar, bidrar till att Springpride blir en mötesplats för människor med olika bakgrunder och intressen, säger Jörgen Danielsson RFSL Eskilstuna.

Och med framträdanden från mellosvängiga Linda Bengtzing, rockabillysköna Eva Eastwood och Sveriges första transsexuella rappare Mandy Rich bjuds verkligen en bredd som imponerar. Spetsig humor får publiken på Fristadstorget, där festivalen hålls, av den fabulösa Admira Thunderpussy, som utsågs till Sveriges bästa dragartist 2017.

Admira Thunderpussy, foto Brandon Sandén.

– Springpride är ett av de viktigaste återkommande evenemangen i Eskilstuna. Äntligen kan vi manifestera för kärlek, mänskliga rättigheter och öppenhet igen, avslutar Micke Lönngren, evenemangschef Destination Eskilstuna.

Festivalen pågår från kl 10 på förmiddagen och fortsätter till sent, med hemliga partygäster, DJs och artister på kvällen och temat är ”starkare tillsammans”. Mer info finns här.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.