/

Lagårn i Ullsta har öppnat för säsongen

Vet man inte vad man ska göra en helg så kan man åka till Lagårn i Ullsta nära Stjärnhov och titta på konst. Den 6 maj öppnade vårens jurybedömda utställning. Trettiofem konstnärer från åtta län finns representerade.

Göran Lagerstedt.

Det är makarna Irene och Göran Lagerstedt som gjort om sin stora lada till ett konstgalleri. I flera år har de haft sommarutställningar. Och alltid börjar de med en samlingsutställning som i år är öppen 6 – 28 maj lö – sön 12-16 och Kristi Himmelsfärd 18-21 maj 12-16. I år är det 35 konstnärer som visar upp sina verk. Dessutom finns Konstpromenaden på 2 km att avnjuta varje dag dygnet runt till 31 augusti.

En kväll när det plötsligt blivit sommar och fåglarna kvittrar och allt har slagit ut vandrar jag utefter stigen och ser det ena konstverket efter det andra. En riktig konstupplevelse! När man kommer fram till Lagårn igen kan man kan köpa fika och äta toscakaka och sitta i solen och titta ut över det sörmländska kärleksfulla landskapet. Ett riktigt konstverk det också.

Gå in och kika på hemsidan för mer info. Foton av Karin F.

Karin Flygare

Karin Flygare är författare, bosatt i Malmköping. Hon romandebuterade 2009 med "Det är så konstigt nuförtiden". Sedan dess har hon skrivit tre romaner samt en barnbok "Snödrottningen" som kom ut i augusti 2021 på NaFörlag. Karin håller regelbundet skrivarkurser - håll utkik i Trakten och på Karins egna kanaler!