/

Konstrundan skapar liten extra version

Katrineholmsveckan är snart slut. Men en konstrunda i mindre format tar vid under sista sträckan och stärker upp under lördagen den 12 och söndagen den 13 augusti. Det är åtta KIKK-medlemmar bjuder in och öppnar sina ateljéer.

I Katrineholm finns tre adresser att åka till. De är Storgatan 6 där Brittmarie Järnström Lindell visar måleri, grafik och collage, Ekbacken 7 där Eeva-Lisa Pettersson visa måleri och Fortunagatan 14B där Hanna Hellmér och Rodrigo Lombardo visar måleri. Med omnejd finns det i Bie på Idavallen keramik av Agnetha Aabjerg och i Valla finns det på Fyrö, Erikslund möjlighet att se måleri av Lena Hammarbäck och på Smedjegatan 3 i Valla visar Klas-Göran Tinbäck konstglas och Iann Eklund Tinbäck visar trädgårdskonst i tiffanyteknik.

Bie Idavallen, byggt 1886. Här har Agnetha Aabjerg sin ateljé.

Läs mer om Lilla rundan där det även finns en karta. Och se evenemangets facebooksida.

Erling Persson

Erling Persson är utbildad litteraturvetare, kulturvetare, förlagsredaktör och journalist. Efter 14 år i mediebranschen, till största del som redigerare, redaktör och nattchef, jobbar han nu som bibliotekarie. Han har varit med i Poetry slam-SM 2007 och 2009.