/

Traktenstafetten: Anna Höök

Vi har mött en konstnär, en kulturchef, en fotograf och en författare. Nästa sträcka tar Traktenskribenten och studenten Anna Höök hand om.


  1. Vad gör du om dagarna?

Jag pluggar till journalist på Södertörns högskola och det tar det mesta av min tid. Just nu skriver jag på en B-uppsats i idéhistoria som är min inriktning. Jag håller också på med mitt förlag, Utfall förlag. Häromveckan släpptes min första text, en kort novell som e-bok (Havet, sanden, kärleken – Det eviga). Den har fått fungera som lite teknisk övning inför sommarens i särklass största händelse – mitt boksläpp! Jag har skrivit en roman som utspelar sig i Åkers styckebruk och snart får jag visa upp den för alla åkersbor (och andra såklart, men mest åkersbor;).

  1. Vilken är din relation till Sörmland?

Jag hade mina första år i ett torp i Hölö. Nu bor jag i Strängnäs. Jag tycker om Sörmland. Hemestrar gärna i trakten. Vandring har blivit min grej de senaste åren sedan alla barnen blivit stora. Målet är att gå hela sörmlandsleden.

  1. Har du någon hjärtefråga?

Klimatfrågan.

  1. Vad har du för tankar om Trakten?

Jag tycker verkligen om den inkluderande tanken. Det får väl bli min andra hjärtefråga – att alla ska få en möjlighet att höras. Jag tror att alla har en berättelse inom sig som vill bli berättad. 

  1. Kan vi få ett kulturtips, tack?!

Varje sommar åker jag till Smedjans hantverksbutik som ligger vid Skottvångs grufva. Det är lokala hantverkare som hjälps åt att bemanna den gamla smedjan och där kan man hitta massor av fantastiska saker, böcker och inte minst massor av garn och hantverksprodukter av Gunnels garn. Har man tur är Gunnel på plats och sitter och spinner utanför i gräset. Har man ännu mer tur kan man sitta där ett par timmar och prata med henne. Jag var med där några år och höll öppet när jag hade ett godisföretag och jag har många fina minnen från den tiden.


Anna Hööks novell finns att köpa på Adlibris.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.