//

Vinnarintervju med Frida: ”Skriv från hjärtat!”

Vinnaren Frida med en sumpjordtunga på läppen. Foto: privat

Hej Frida, stort grattis till vinsten! Berätta lite: vem är du?

Nej, men vad roligt! Tack och bock! Vilken ära! Jag bor i Värmland på gården Malmbackarna med min man. Malmbackarna är ett riksintresse för naturvård som under hösten har en spännande och härlig ängssvampsflora. Jag jobbar som undersköterska i hemtjänsten och gör även lite ängssvampsinventeringar bland annat åt Länsstyrelsen.
Har precis debuterat med en bok ”Äldreboendet Solrosen – en hemskt orolig saga” som släpptes den 8 nov så nu får jag väl även titulera mig som författare! Jag älskar att skriva och skriver allt från sagor, noveller, dikter till romaner.

Om du måste välja: svamp eller dikt?

Går inte att välja mellan svamp och dikt! Båda är lika viktiga i mitt liv. Att få krypa omkring och leta små jordtungor är en stor och viktig del av vem jag är – likaså att skriva.

Den här speciella svampen, klibbjordtungan, hur kom det sig att du skrev just om den?

Klibbjordtungan är en otroligt läcker svamp som få har fått äran att få träffa på i verkligheten då den idag är rödlistad som Starkt hotad i Sverige. Att jag valde att skriva om just den beror på mitt stora intresse för just jordtungor samt att klibbjordtungan är den absolut läckraste och ståtligaste av dem alla. Läcker som få!

Klibbjordtunga. Foto: Frida Turander.

Kan du ge Traktens läsare minst ett svamp- och ett poesitips, tack!

Svamptipset först: Kryper man får man se fler spännande svampar än om man tar storkliv. Poesitips: Skriv från hjärtat!

Stort tack och GRATTIS! säger Trakten till Frida som vinner nedanstående bokpaket.

Johan Eriksson

Jag är frilansande journalist, författare och redaktör. Skriver regelbundet krönikor och reportage i tidningen Sörmlandsbygden. Vid sidan av har jag ett litet förlag, Widegrens, tillsammans med familjen och några kollegor.