//

Lucka 11: Julsaga från Dunker + bokpyssel

Trakten Julsaga Sara Henriksson

Skrivarcirkeln i Dunker under ledning av Karin Flygare jobbar vidare även denna höst. En av deltagarna, Sara Henriksson, bjuder oss på en magisk julsaga med en fantastisk återkomst: tänk att vara borta i ettusentvåhundrafemtiotre år!

Läs boken med FlipHTML5. Läsningen fungerar bäst på lite större skärmar (öppna helskärm).

Om du vill pyssla lite: skriv istället ut sagan som pdf-häfte. Ställ skrivaren på dubbelsidigt A4, vänd längs kortsidan, vik och sätt ihop! Inspiration för snygga omslag och bindningar hittar du hos Handmade Books and Journals.

Öppna den digitala boken genom att klicka på omslaget nedan.

FlipHTML5 LightBox Embed Demo

“Skrivarcirkeln är det roligaste som finns”

Sara Henriksson. Foto: privat

När Sara Henriksson inte skriver fantasydoftyande julsagor åt Trakten jobbar hon som kantor. I år är många konserter inställda kring jul, så det blir mycket tid att se och höra kultur hemifrån soffan. Och att skapa själv, förstås. Så här berättar hon om sitt skrivande.

“Skrivarcirkeln är det roligaste som finns. Vi ses varannan vecka. Dessemellan skriver alla några sidor, om vad vi vill, som vi sedan mejlar till varandra. När vi träffas får vi synpunkter av vår lärare, Karin Flygare, och så pratar vi om varandras berättelser. Lärorikt och intressant.

Första gången den här terminen fick vi göra en övning som gick ut på att sätta ner pennan på pappret och sedan skriva på utan att lyfta pennan någon gång. Det är nästan så jag gjort när jag skrivit den här sagan. Har själv inte vetat vad som skulle hända tre meningar senare, den har skrivit sig själv kan man säga.

Om man är intresserad av sagor och fantasy kan jag tipsa om Den oändliga historien av Michael Ende. Den handlar om en mobbad pojke som genom en bok kommer till ett fantasiland och efter många äventyr hittar sig själv. Boken förmedlar också hur viktigt det är att vi har vår fantasi och använder den rätt. Kanske för att kunna hantera den ”riktiga” världen på ett bra sätt.”

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.