/

Vävda rum vinst från lotteri

Start

Katrineholm är en av de städer där det kommer att ges möjlighet i sommar för att uppleva konst i olika former och på olika platser. Ett sådant projekt är ”Vävda rum”, en utställning med tio av Sveriges främsta konstnärers som jobbar med offentlig konst och augmented reality (AR). 

Den 20 maj har ”Vävda rum” vernissage samtidigt runt om i Sveriges kommuner vilket gör den till den geografiskt sett största utställningen som skapats i landet. I Katrineholm är Västra Södermanlands Konstförening i samarbete med konsthallen värd för denna unika utställning och de har placerat ut konstverk på 10 olika platser i centrala Katrineholm. Var de olika konstverken finns kommer man att kunna se i en karta i appen ”Vävda Rum”. Det är även med hjälp av appen man tar del av konsten.

10 konstnärer/grupper medverkar i utställningen Vävda Rum:
Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist (ställde ut i Katrineholms konsthall 2018), Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James och SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Utställningsperiod: 20/5 – 30/9 2023

Läs mer på Vävda rum eller vavdarum.se

Projektet Vävda rum är initierat av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen. Det genomförs i flera städer under sommaren, se karta.

Här är konstverken placerade i Katrineholm:

Bild: Pastelae, Berget, (2023)

Erling Persson

Erling Persson är utbildad litteraturvetare, kulturvetare, förlagsredaktör och journalist. Efter 14 år i mediebranschen, till största del som redigerare, redaktör och nattchef, jobbar han nu som bibliotekarie. Han har varit med i Poetry slam-SM 2007 och 2009.