//

Vad är väl en (techno)bal på slottet?

Start

Modern dansmusik är en svensk framgångssaga, där Avicii, Swedish House Mafia och andra fixstjärnor fyllt arenor och house-festivaler världen över. Men under ett och ett halvt år har dansande människor tvingats lämna glowsticks och självlysande solfjädrar i garderoben. Nu är det hög tid att bygga basstärkartorn igen.

Pratar vi arenakonserter? Nix. Det är dags för fancy dance, i form av mycket exklusivt ös på Stora Sundby slott i Eskilstuna.

Foto: Patrick Savalle

Hur exklusivt? Går inte att köpa biljetter. Projektet går under namnet CLSR (uttalas ”closer”) och börjar i intimare skala med vad de kallar för ”boutique event”. Grundarna, som bl.a. varit med och startat Summerburst, laddar för en ny sorts fester, intimare och på andra platser än man kanske väntar sig. Premiären sker alltså i Eskilstuna men målet är att erövra världen.

Helt omöjligt är det inte att komma in, man kan tävla med Destination Eskilstuna om biljetter och ta en titt på CLSR-hemsidan. Om det faller väl ut kanske de sörmländska slotten hittar sin nisch som nytänkande konsertarenor – Hedenlunda Heavy Metal, Gripsholms Goth och Rocklunda Rocksteady? Man kan ju drömma. Först ut är i alla fall house/techno/EDM när ett gäng välrenommerade DJ, med svenske Jeremy Olander i spetsen, intar Stora Sundby den 17 juli.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.