/

Ung och vässad, se hit!

Start

Region Sörmlands sommarverksamheter för unga är spännande och har betytt mycket för de som deltagit tidigare år. Flera har kommit att publiceras i bl.a. Trakten och hittat andra skrivande sammanhang att fortsätt i.

Och nu är det dags att söka till aktiviteter för dig som är 13-20 år i
Sörmland och gillar att skriva!

Du kanske skriver poesi, noveller, låttexter eller någonting annat. Det viktiga är att du har ett stort intresse för att skriva!

Unga Sörmland är en antologi med texter skrivna av unga 13-20 år som bor eller går i skolan i Sörmland. Utgivare är region Sörmland tillsammans med Bie Biennal bok. 2023 kommer Unga Sörmland ut för tredje gången och
ansökan är öppen just nu!

Sommarförfattarskolan på Nynäs slott är ett fyradagars internat med tre övernattningar i delat logi på Nynäs Slott och genomförs i år för 4:e året.
Sommarförfattarskolan pågår 8-11 augusti 2023 det vill säga vecka 32. På
plats finns professionella författare som handleder dig i ditt eget skrivande.
Ansökan öppnar 1 april.

Platsens författare – sommarjobba som författare är ett sommarjobb som genomförs i flera sörmländska kommuner, där unga utvecklar sitt skrivande, ofta utifrån ett lokalt författarskap. Sommarjobben söks via respektive kommun. Erbjuder din kommun Platsens Författare? Fråga ditt bibliotek, det är oftast där det händer.

Mer information på Region Sörmlands webbplats

Iréne Karlbom Häll är litteraturutvecklare på Region Sörmland och berättar
gärna mer om skrivaktiviteter för unga. Kontakta henne via Regionens hemsida.


Foto: Bundesarchiv

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.