//

Tagga och vinn 1000 pix med Trakten under kulturnatten+

Nu är det payback time! Vi har mycket tid seg coronatid att ta igen, mycket ogjort som ska ut. Trakten sätter fart direkt och deltar på Katrineholms kulturnatt+ med ett öppet skaparevenemang, som också är en tävling.

[instagram-feed type=”hashtag” hashtag=”#bildenavkatrineholm”]

Reglerna är, som alltid, enkla:

Ta ett foto, tagga det på ditt Instagramkonto med #bildenavkatrineholm

Vad vill du visa upp från ditt Kattne? Hur ser kultur ut för dig? Skapar du vackra mönster av klistermärken på din gitarr-case? Syr du paljettklänningar som du gillar att visa upp? Är stadsparken i dunkel din bästa plats för att läsa poesi? Eller är det i garaget man kan hitta Katrineholms kultur enligt dig? Fotografera det – ta DIN bild av Lindarnas stad, som även har fått andra (mindre smickrande) namn.

Samskapat verk med fina tävlingspriser

Under kulturnatten kommer inskickade/taggade bilder att visas i tidskriften på trakten.nu och även via en monitor på Kulturhuset Ängeln.

– Det blir ett kontinuerligt framväxande verk som deltagarna skapar tillsammans på Kulturnatten+, säger Elisabet Widegren, kulturföreningen Traktens ordförande.

Den bästa bilden vinner 1000 kr och ett fint fototryck, som också kommer att ställas ut i Galleri Håkansson tillsammans med ett urval av övriga foton taggade #bildenavkatrineholm

Det här är bara ett exempel på sånt vi gör i Trakten. Har du också idéer som du vill genomföra under kreativa kulturnätter eller helt vanliga gråmulna novemberdagar? Bli medlem!

Illustration: Clara Dackenberg

Mer att uppleva under kulturnatten+

Det bästa är förstås att detta bara är en liten del av allt det som händer under Kulturnatten+. Några exempel:

  • Matti Kallioinens utställning ”Anknytningsförsök”
  • ”Videokonst för alla” med Ingela Ihrman, Knutte Wester och Larissa Sansour,
  • Coronafiltar!
  • Gatukonst
  • Författarsamtal med Åke Edwardsson och Zinat Pirzadeh
  • Frigörande dans med Teater K
  • BOKLOPPIS!
  • Föreläsning med Sköldinge ölkultur

Läs mer om hela programmet i Katrineholms evenemangskalender!

Törs du kliva in i rutan?

Erling i rutan i samband med ett tidigare evenemang.

Slutligen: missa absolut inte #dinrösträknas – rappa och recitera i ritad ruta på plattan, i regi av Traktens powerpoet och bildningsaktivist Erling Persson. Törs du vara med? Fira demokratins hundraårsjubileum på ett sätt som verkligen räknas: ställ dig i rutan och HÖJ RÖSTEN!

Läs mer i intervjun med Erling!

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.