//

Tagga och vinn 1000 pix med Trakten under kulturnatten+

Nu är det payback time! Vi har mycket tid seg coronatid att ta igen, mycket ogjort som ska ut. Trakten sätter fart direkt och deltar på Katrineholms kulturnatt+ med ett öppet skaparevenemang, som också är en tävling.

Äntligen vår, äntligen kulturnatt! Trakten medverkar och ordnar kalas på Bryggeriet, bland massor av konstnärer och kulturvildar. Hela Nyköping kommer att vara fullt av händelser, aktiviteter, matupplevelser och kulturglädje. Läs mer på trakten.nu och i Nyköpingsguidens program. 12 maj - vi ses väl?! #kulturnatt #nyköping #nyköpingsguiden #kulturisörmland #upptäcktrakten #släppfest #kulturtidskrift ...

Tips för författare i Sörmland: speeddejting och föreläsning i Nyköping. Traktenfavoriten Hans Gunnarsson är värd att lyssna på! Mer info hittar du hos @litteraturutvecklingsormland
#hansgunnarsson #föreläsning #författarträff #sörmlandsmuseum #kulturisörmland #upptäcktrakten #författareisörmland
...

Styr upp Trakten! Det är dags för årsmöte och nya krafter kan ta plats. Du, texempel! Gör mer, gör bättre, gör nåt skoj. Trakten är en tummelplats för idéer och vi vet att era är urbra. Läs mer på trakten.nu (direktlänk i profilen). #traktentidskrift #kulturisörmland #nyköping #katrineholm #flen #trosa #strängnäs #vingåker #gnesta #eskilstuna #oxelösund #kulturförening ...

Reglerna är, som alltid, enkla:

Ta ett foto, tagga det på ditt Instagramkonto med #bildenavkatrineholm

Vad vill du visa upp från ditt Kattne? Hur ser kultur ut för dig? Skapar du vackra mönster av klistermärken på din gitarr-case? Syr du paljettklänningar som du gillar att visa upp? Är stadsparken i dunkel din bästa plats för att läsa poesi? Eller är det i garaget man kan hitta Katrineholms kultur enligt dig? Fotografera det – ta DIN bild av Lindarnas stad, som även har fått andra (mindre smickrande) namn.

Samskapat verk med fina tävlingspriser

Under kulturnatten kommer inskickade/taggade bilder att visas i tidskriften på trakten.nu och även via en monitor på Kulturhuset Ängeln.

– Det blir ett kontinuerligt framväxande verk som deltagarna skapar tillsammans på Kulturnatten+, säger Elisabet Widegren, kulturföreningen Traktens ordförande.

Den bästa bilden vinner 1000 kr och ett fint fototryck, som också kommer att ställas ut i Galleri Håkansson tillsammans med ett urval av övriga foton taggade #bildenavkatrineholm

Det här är bara ett exempel på sånt vi gör i Trakten. Har du också idéer som du vill genomföra under kreativa kulturnätter eller helt vanliga gråmulna novemberdagar? Bli medlem!

Illustration: Clara Dackenberg

Mer att uppleva under kulturnatten+

Det bästa är förstås att detta bara är en liten del av allt det som händer under Kulturnatten+. Några exempel:

  • Matti Kallioinens utställning ”Anknytningsförsök”
  • ”Videokonst för alla” med Ingela Ihrman, Knutte Wester och Larissa Sansour,
  • Coronafiltar!
  • Gatukonst
  • Författarsamtal med Åke Edwardsson och Zinat Pirzadeh
  • Frigörande dans med Teater K
  • BOKLOPPIS!
  • Föreläsning med Sköldinge ölkultur

Läs mer om hela programmet i Katrineholms evenemangskalender!

Törs du kliva in i rutan?

Erling i rutan i samband med ett tidigare evenemang.

Slutligen: missa absolut inte #dinrösträknas – rappa och recitera i ritad ruta på plattan, i regi av Traktens powerpoet och bildningsaktivist Erling Persson. Törs du vara med? Fira demokratins hundraårsjubileum på ett sätt som verkligen räknas: ställ dig i rutan och HÖJ RÖSTEN!

Läs mer i intervjun med Erling!

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.