//

Tagga och vinn 1000 pix med Trakten under kulturnatten+

Nu är det payback time! Vi har mycket tid seg coronatid att ta igen, mycket ogjort som ska ut. Trakten sätter fart direkt och deltar på Katrineholms kulturnatt+ med ett öppet skaparevenemang, som också är en tävling.

Nästa vecka är Trakten i Eskilstuna och larvar runt på Folk och kultur. En intressant grej att gå på är EasyArr, som tar upp det här med att arra kultur utan att backas av en institution. Trakten har lite erfarenhet av det där. Kan nya lösningar vara på väg? Hoppas! Säg till om ni vill ses under veckan, det är inte dumt med kontakter, ju. Ser ni fram emot något särskilt? #folkochkultur #upptäcktrakten #eskilstuna #easyarr #kulturpolitik #kulturekonomi #kulturisörmland ...

Lbf och Kulturkluster Sörmland ordnar kursdag om att söka bidrag till projekt, kostnadsfritt! Workshop med Traktens Johan Eriksson ingår! Läs mer på www.trakten.nu eller hos @kulturtillgangar
#upptäcktrakten #kulturekonomi #sökabidrag #kulturpengar #kursdag
...

Anna-Lena Laurén får Selanderpriset 2023 - en mycket värdig vinnare! Hennes bok Sammetsdiktaturen är den bästa tänkbara introduktionen till Putins Ryssland och hon rapporterar stringent från St Petersburg. Vi skriver mer på sajten men låt hurraropen skalla för Laurén (och må yttrandefriheten överleva även detta dystra år)!
#selanderpriset #yttrandefrihet #eskilstunakuriren #essäkonst #journalistik #ryssland #annalenalauren
...

Trakten är både tidskrift och kulturförening, ikväll bjöd el presidente, vår ordförande Malin Marcko, in till styrelsemöte för att ta ut riktningen inför våren. Anna, Oskar, Johan och Axel var med och pratade kulturprojekt av alla de slag och en helsikes massa kul kommer att ske under året. Vi berättar mer här och på www.trakten.nu framöver. #traktentidskrift #upptäcktrakten #kulturisörmland #kulturförening #bryggerietnyköping #nyköping ...

Reglerna är, som alltid, enkla:

Ta ett foto, tagga det på ditt Instagramkonto med #bildenavkatrineholm

Vad vill du visa upp från ditt Kattne? Hur ser kultur ut för dig? Skapar du vackra mönster av klistermärken på din gitarr-case? Syr du paljettklänningar som du gillar att visa upp? Är stadsparken i dunkel din bästa plats för att läsa poesi? Eller är det i garaget man kan hitta Katrineholms kultur enligt dig? Fotografera det – ta DIN bild av Lindarnas stad, som även har fått andra (mindre smickrande) namn.

Samskapat verk med fina tävlingspriser

Under kulturnatten kommer inskickade/taggade bilder att visas i tidskriften på trakten.nu och även via en monitor på Kulturhuset Ängeln.

– Det blir ett kontinuerligt framväxande verk som deltagarna skapar tillsammans på Kulturnatten+, säger Elisabet Widegren, kulturföreningen Traktens ordförande.

Den bästa bilden vinner 1000 kr och ett fint fototryck, som också kommer att ställas ut i Galleri Håkansson tillsammans med ett urval av övriga foton taggade #bildenavkatrineholm

Det här är bara ett exempel på sånt vi gör i Trakten. Har du också idéer som du vill genomföra under kreativa kulturnätter eller helt vanliga gråmulna novemberdagar? Bli medlem!

Illustration: Clara Dackenberg

Mer att uppleva under kulturnatten+

Det bästa är förstås att detta bara är en liten del av allt det som händer under Kulturnatten+. Några exempel:

  • Matti Kallioinens utställning ”Anknytningsförsök”
  • ”Videokonst för alla” med Ingela Ihrman, Knutte Wester och Larissa Sansour,
  • Coronafiltar!
  • Gatukonst
  • Författarsamtal med Åke Edwardsson och Zinat Pirzadeh
  • Frigörande dans med Teater K
  • BOKLOPPIS!
  • Föreläsning med Sköldinge ölkultur

Läs mer om hela programmet i Katrineholms evenemangskalender!

Törs du kliva in i rutan?

Erling i rutan i samband med ett tidigare evenemang.

Slutligen: missa absolut inte #dinrösträknas – rappa och recitera i ritad ruta på plattan, i regi av Traktens powerpoet och bildningsaktivist Erling Persson. Törs du vara med? Fira demokratins hundraårsjubileum på ett sätt som verkligen räknas: ställ dig i rutan och HÖJ RÖSTEN!

Läs mer i intervjun med Erling!

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.