///

Sveriges radios romanpris till Jesper Larsson

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter en lång tids tystnad kom Oxelösundsförfattaren Jesper Larsson tillbaka med besked förra året. Romanen ”Den dagen den sorgen” tog nästan tio år att skriva. Nu belönas författaren med Sveriges radios romanpris.

Trakten är inte direkt först på pucken, men säger stort GRATTIS och hoppas kunna återkomma inom kort med lite mer om boken och kanske även en intervju med Jesper, som efter tillkännagivandet konstaterade att ”det känns som att Färöarna tagit sig till fotbolls-VM”.

Så här skriver förlaget Nirstedt/litteratur om verket:

En man anar att hans tonårsdotter håller på att glida ifrån honom. Är hon till och med i fara? Han försöker ta reda på mer om hennes liv och hennes vänner, hans oro blir till besatthet, hans omsorg till överträdelser och lögner. Överallt söker han förklaringar och alternativ till vad som händer, inför sig själv och omgivningen och slutligen inför polisen.

Den dagen den sorgen är en rå samtidsberättelse om självbedrägeri, ensamhet och villkorad frihet.

Jesper Larsson nominerades till Borås Tidnings debutantpris för novellsamlingen snö, tårar 2003. Den stora romanen Hundarna utkom 2007.

Foto: Severus Tenenbaum

Lyssna på SR:s intervju med vinnaren

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.