/

Svävande nätverk i Dunker

Idéfarmen i Dunker trotsar invanda tankar om hur och var man kan göra kultur. Deras senaste gäster trotsar till och med gravitationen.

På fredag kväll klockan 19 kan du se familjeföreställningen Cultural Nervous Network, den luftakrobatföreställning som arbetats fram hos Idéfarmen nu under hösten. Regissören Aedín Walsh från Irland har, tillsammans med Paula Riquelme Orbenes från Chile och Aleksandra Rodycz från Polen, under ett par veckor utvecklat en föreställning kring naturens kommunikation.

Foto: Aedín Walsh

– Jag har inspirerats av de synliga och osynliga förändringarna i vår värld idag säger Aedín Walsh. Vi visualiserar naturens dolda kommunikation via svamparnas mycel i skogen och kopplar det till den enorma ökningen av militärbudgetar som pågår just idag. Jag ser likheter i de dolda händelserna och får publiken att se verkligheten i ett annat sken. Vi tre artister har olika infallsvinklar, dels kommer vi från olika länder, dels är vi kunniga inom olika fält, som arborism, ekologi, luftakrobatik och teater. Mångfalden är ovärderlig när man utvecklar nya koncept.

Föreställningen kombinerar humor och koreografi för att se hur levande konstverk kan agera och kommunicera likt svamparnas nätverk.

Gruppen har haft så kallat artist in residens hos Idéfarmen, som tidigare i år även haft fler artistgrupper. – Vi söker fler artister, gärna internationella, som behöver tid och plats att utveckla sina konstformer, hälsar Martin Wande som driver Idéfarmen.

Faktaruta Idéfarmen
Eventbyrå med egna lokaler i Dunker strax norr om Malmköping och drivs av Nina och Martin Wande sedan 2016.
Platsen Dunker Lundby har skriftliga belägg från 1382 och ligger intill en betydligt äldre fornborg. Läs också Traktens intervju med Nina här.
Mer info om föreställning och biljetter här.


Artikeln är skriven av Martin Wande, i samarbete med Trakten.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.