//

Skrivarkurs med skrivarlust

Nio deltagare med lusten att skriva och modet att visa, anmälde sig till Traktens Skrivarkurs. Det skapades texter från hjärtat, från livet och hittepå: släkthistorier, spionthrillers, dokumentärprosa om skithus, poesiprosa om flyktingskap, anekdoter från en kyrkomusiker, kåserier, brev, magiska sagor och noveller. 

Under sex distansmöten och en RIKTIG träff har vi pratat perspektiv, skriva dialog, dramaturgi och hur gör man egentligen för att texten ska gripa tag? Att gå en skrivarkurs handlar inte bara om att skriva, det handlar också om att visa upp sig i sin sårbarhet och de flesta tycker att alla andra skriver bättre än vad man själv gör. Alla har sitt eget språk, sin egen röst och sin egen berättelse och det kan ta tid och möda att hitta dit. Att skriva, skriva och skriva är ett sätt. Och att inte bry sig om att det man skapar sällan är färdigt med en gång. Att skriva för att utveckla sig själv, att skriva för att visa på orättvisor, att skriva sina minnen, att skriva en saga, att skriva bara för att det är så himla roligt och rätt vad det är har det blivit en novell och varsågod och läs och njut vad några deltagare i Traktens skrivarkurs delar med sig av till Dig.

30 jan 2022 Karin Flygare

Kodordet 96

12 tabletter, 24 timmar och 96 år - i Catharina Nords galghumoristiska novell blir berättaren kringskuren av siffror och ålderdomens begränsningar. Men

Mer

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.