//

Skapandets glädje och lek

Från Strängnäs skickas nu stafettpinnen till Malmköping. Där håller socionomen, författaren och skrivarpedagogen Karin Flygare hus. Hon har skrivit flera romaner och en barnbok, dessutom medverkar hon flitigt i Trakten. Här svarar hon på några frågor:

1. Vad gör du om dagarna?

Numera styr jag över min tid och tar bara de uppdrag jag har lust med vilket innebär skrivkurser och lektörsuppdrag, tidigare var det även barnutredningar men det har jag slutat med för att få mer tid över för det jag prioriterar mest; eget skrivande och läsande.

2. Vilken är din relation till Sörmland

Jag flyttade från Stockholm till Malmköping i Sörmland med sambo och hund för åtta år sen. En impulshandling jag inte har ångrat med småskaligheten, naturen och lugnet som ger ro i sinnet. Det känns som att ha kommit hem. Dock drar huvudstaden med familj, plikter, sammanhang och rötter så jag pendlar en del emellan. 

3. Har du någon hjärtefråga?

Att under en skrivkurs få vara med och leda deltagare att upptäcka skapandets glädje och lek. Att vara med i samtal och som inte handlar om uppvisning eller positionering kan leda nästan var som helst är roligt och givande. Dessutom lär jag mig själv nya saker och får nya insikter varje gång.

4. Vad har du för tankar om Trakten

Trakten är som en smältdegel, där idéer och tankar kan blandas och så kommer det kanske fram något nytt. Atmosfären är tillåtande. För mig är det roligt och inspirerande och det känns fint att ha ett sammanhang. Som skrivkursledare är det fantastiskt att tidskriften finns där deltagare kan få sina texter publicerade.

5. Kan vi få ett Kulturtips, tack!

Jag var och såg Scalarevyn i Stockholm för två veckor sen. Så mycket har jag inte skrattat på länge! Kul att se en äkta revy i en fullsatt salong och inte tänka på vare sig covid eller krig under några timmar.


Karin Flygare håller i sommarkurser på både Nyköpings och Åsa folkhögskola. Läs mer om Karins böcker och projekt på hennes hemsida.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.