/

Rosette – en dansfilm

Idag är det premiär för koreografen och dansaren Jannine Rivels nya film, ett vackert och avskalat möte mellan barock, opera, cirkus och modern dans. Filmen, som är ett samarbete med filmfotograf Petra Koppla Dahlberg och ljusdesigner Peter Götzlinger, finns att se digitalt här.

Rivel har plockat från olika godispåsar för att få ihop sin delikata blandning. Från Giacomo Puccini kommer musiken, O mio babbino caro, som framförs på piano av Fredrik Hermansson. Miljön får stå för barockinslaget, filmen är inspelad på Mälsåker slott på Selaön. Den moderna dansen bjuder Rivel och hennes kollega Kristina Hanses på.

Så var det cirkusinslaget, det kanske mest centrala. Filmen är inspirerad av Jannine Rivels faster, cirkusdrottningen Paulina Andreu Rivel Schumann, som arbetade med hästar på cirkus i Köpenhamn. Hon blev 99 år och gick bort hösten 2020 i sviterna av covid i Cubelles, Spanien. I ett dansnummer framträdde fastern i en rosett och den här filmen är Jannines hyllning till henne.


Jannine Rivel är verksam i Sörmland, hennes hemsida bjuder på mer projekt.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.