Open call, Trakten #4 – Mat & sånt

Kom och krubba, Traktens bamba slår upp portarna inför #4! Precis som tidigare bjuder vi in er att skicka oss text, bild, video, ljud eller andra former av kultur. Publicerade bidrag belönas med ett skrovmål i form av en femhundring.

Hösten är skördetid och medan de sörmländska visthusbodarna fylls på laddar vi för ett nummer med tema ”Mat & sånt”. Om det passar att inmundiga är det intressant, temat tolkas fritt. Det betyder att man kan skriva om matkultur, ny och gammal, maten i litteraturen eller vår skräck för att äta fel eller för mycket. Och glöm inte dryckjom! Pilsner, vatten, saft! Vad sker när kaffet inte längre kan produceras i klimatkrisens framtid?

Publicerade bidrag belönas med en kalorisnål femhundring.

Hur du går tillväga är öppet. Skriv en haikusvit med observationer från skolans matsal, en sf-novell om fikapausen år 2050 eller en essä om mat och dryck i Kerstin Ekmans romaner. Fotografera personalen på Nyköpings krogar, i färd med att preppa kallskänken eller lägga ut linnedukar. Spela in en podd där du och din familj testar chips eller knåpa ihop en krönika över kockvärldens fikonspråk.

Mat & sånt är livet, det är det bästa och, tyvärr, ibland det värsta. Trakten #4 hoppas få in dina observationer, fantasier, upplevelser från ett Sörmland (med omnejd) som med all rätta är stolt över matkulturen men där livet kring middagstid ändå inte alltid är en fest.

Hör av dig med ditt bidrag eller dina frågor till redaktion@trakten.nu. Absolut senast fredagen den 5 november, kl 12:00. Sen klockar Trakten ut och tar en martinilunch.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.