//

…och vinnaren är:

Under Kulturnatten+ i Katrineholm ordnade Trakten en liten fototävling för att höra med katrineholmsbor hur de ser på sin stad. Vi testade att använda Instagram och fick in spännande bidrag taggade med #bildenavkatrineholm. Nu är vinnaren utsedd, det blev Linda Hellberg som får motta 1000 kr och ett fint tryck av vinnarbidraget.

Vill man se andra bilder är det bara att söka på den nämnda taggen på insta. Nedanför vinnarbilden berättar Linda om fotot och hur hon ser på sin stad.

Området nere vid lokstallet bär på så mycket av stadens historia”

Jag tog inte bilden specifikt för tävlingen, men det är en bild som jag tycker passade så perfekt till temat att jag ville skicka in den till tävlingen. Bilden föreställer min son i skateparken som ligger nere vid det gamla lokstallet i Katrineholm. Vi var där för att se på när Katrineholms Ånglokssällskap körde med det gamla ångloket. Skateparken ligger lite upphöjt och det var en perfekt plats att få utsikt ner mot loket som min son står och spanar på. Jag är väl som de flesta föräldrar och tar väldigt många bilder på mina barn, men jag vet att jag tänkte att jag ville fånga just det här ögonblicket när han såg sådär koncentrerad och förundrad ut.

Området nere vid lokstallet bär på så mycket av stadens historia och nu är det en plats där historia och framtid möts i och med platsens järnvägshistoria och den ungdomsverksamhet som bedrivs kring lokstallet. Jag tycker det är fint hur tågen får vara med och synas även i skateparken.

Men det är inte bara vid lokstallet man kan plåta fint, stan har mycket att bjuda på. Jag tycker det klart vackraste i Katrineholm är promenadstråket runt Duveholmssjön. Stort tips för fotografer också, här finns det fina miljöer att fotografera i! 

Sen är det som jag verkligen tycker piggar upp staden all offentlig konst som finns här. Det gör stadsmiljön så mycket mer intressant att röra sig i. Min favorit är Motorisk scenografi vid Ericsbergsvägen som väl nästan blivit en symbol för Katrineholm. Men även Malanganerna vid Norrköpingsvägen är stora favoriter.


Trakten hoppas kunna komma tillbaka till taggen #bildenavkatrineholm och visa upp fler av de fina bilderna. Det kan också vara en rolig tagg att följa för den som har Instagram.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.