/

Musikaliskt möte i Nyköping

Sommaren 2021 gav Samara en bejublad konsert på Fåfängan. Nu är de ute på en kort Sverigeturné och passerar Nyköping igen. Eftersom Fåfängan är stängt för vintern så blir det konsert på Träffen i stället.

Samara blandar traditionell och nyskriven musik från Mellanöstern och Norden. Med sång på arabiska, svenska, finska och kurdiska ackompanjerat av dragspel, oud, saxofon, slagverk och bas bjuder de på en säregen och medryckande mix att gråta, skratta och dansa till.

Bandet har turnerat flitigt både i Mellanöstern och Sverige och fått starkt gensvar från publiken genom sin unika sammansättning och skickliga musikalitet.

Samara består av den kurdiska sångerskan Avin Omer som också sjunger på arabiska och persiska, den palestinske slagverksvirtuosen Youssef Hbeisch, oudspelaren Ahmad al Khatib, Larisa Mönttinen Ljungkrona på dragspel och finsk runosång, Sten Källman på diverse saxofoner och Stefan Bergman på bas.

Länk till biljetter, tider och info. Och här kommer några smakprov på hur det kan låta:

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.