/

Korv, dricka och skallande skratt

Trakten ser
Stand-up med Lasse Karlsson, Elin Almén och Özz Nûjen på Idala trädgårdsscen, Mörkö, 4 september.

Med en varsin stol under armen gick vi in i trädgården vid Idala lanthandel. Förväntansfulla människor stod i kö för att köpa en korv och något att dricka. För snart började det. Snart steg Lasse Karlsson, Elin Almén och Özz Nûjen upp på scenen.

Vill man veta vad som händer, vad som verkligen händer i samhället ska man lyssna på en komiker. När skratten skallar som högst i publiken, då känner vi igen oss, då skaver det lite, då hör vi sanningen härligt befriad från pk-moral och skitnödiga pr-agendor.

Foto: Anna Höök

Lasse Karlsson kommer från Södertälje, och hans material under kvällen var förankrat i trakten. Roligt för mig, för jag kommer därifrån, men hänger (tydligen) inte med i vad som händer i tokstan nuförtiden. Visste ni att man i Södertälje corona-vaccinerar sig på Scania? Inte på AstraZeneca…

Elin Almén stod på tur och fick de pryda att skruva på sig i solstolarna, och resten att glömma att det började bli kallt. Solen gick sakta ner bakom scenen och jag satte på mig vinterjackan och var tacksam för att min vän Annika hade tagit med sig ett gäng filtar.

Sist men inte minst – eller jo, han är minst, om han får säga det själv – var Özz Nujen. Han är ju med i klubben kkk: korta, knubbiga kurder. Eller han var det. Nu har han varit på hälsoresa och gått ner i vikt. Kanske får ändra till korta, kralliga kurder? Jag vet inte, det är bara ett förslag.

Nåväl. Det var roligt. Och härligt. Att efter en ovanligt tuff vecka bara få sitta och garva i trevligt sällskap. Det är livet på en pinne. Om coronan har lärt mig något, så är det det att jag VERKLIGEN behöver kultur av alla sorter. Att det är så betydelsefullt. Välkommen kulturhösten!

Anna Höök

Jag skriver om det jag tycker är viktigt, det jag tycker om, och det jag vill lära mig mer om. Jag skriver för att jag älskar att skriva.