/

Konst på Klämman

Sörmlands konstnärer bjuds in till en ny scen, fast det är förstås en gammal scen egentligen. Anrika teater Klämman i Mellösa drar till hösten igång månadens digitala konstnär.

Redan har ett stort gäng anmält intresse. För att få vara med skickar man in en presentation av sig själv, samt högupplösta bilder på konstverken man vill visa. Klämman gör ett urval och konstnären får sedan synas på en bra skärm i teaterns publokal. Det kommer också att vara möjligt att visa pris på verket, som kan vara antingen stillbild eller videokonst.

– Konstnären inleder sin period med ett livemöte där man får berätta om sig och sitt verk, säger Anne Öster på Klämman. Därefter sänder vi bilder eller film på konstverket/n under perioden. Därpå börjar det hela om och en ny konstutövare tar vid. Projektet ska vara färdigt 30 juni 2023. De som inte har möjlighet att vara närvarande vid presentationerna kan få dem via livestreaming.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.