Humor, mat, jazz och superstjärnan Eric Bibb

Eric Bibb spelar på Nyköpings folkhögskola. Fotograf: Brian Jannsen

Sedan ett par år bor en av bluesens absoluta superstjärnor på landet utanför Nyköping, och under den märkliga hösten 2020 har kulturkaféet på Nyköpings folkhögskola lyckats med en minst sag sensationell bokning. Men det bjuds på mycket annat också i höst. Publiktaket är satt till 40 corona-säkra stolar och känslan kommer att vara exklusiv.

Sörmländska jazzbandet SE-Quartet, med Ärlas David Ehrlin på sax, dyker upp den 15 oktober i ett samarbete med Nyköpings musikskola. Till vardags är David musiklärare på bland annat Åsa folkhögskola och han har arrangerat många samarbeten mellan olika orkestrar.

En annan höjdpunkt lär Anna Charlotta Gunnarssons besök den 12 november bli. Hennes smått legendariska radioprogram Pop och politik lade ribban högt för den som vill koppla samman samhällsutveckling med populärkultur på ett klokt och underhållande vis. Hon är också Augustprisnominerad för en bok på samma tema. Till Nyköping kommer hon för att prata om kvinnorna som formade pophistorien.

Mat och humor kopplas ihop i Malin Haawinds föreläsning den 8 oktober. I november kommer en stand-up/performance-föreställning vid namn ”Är det skit, det här?” Mycket annat hinner också hända innan säsongen avslutas den 26 november med Eric Bibb.

Amerikanen har kuskat jorden runt med sin bluesgitarr och en röst som smälter både knän och hjärtan. Senaste albumet, Global Griot från 2018, nominerades till en amerikansk Grammy. I november spelar han för 40 pers på kulturkaféet. Kolla in resten av programmet här.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.