//

Femtiotal för hundratals

Vid Boda kvarn bjöd Östra Vingåkers hembygdsförening in till nostalgikväll med Chuck Berry Mania. Och ett nytt publikrekord sattes – 260 åhörare.

Friluftskonsert med drag.

Kön ringlade lång en timme före spelstart, föreningen passade på att sälja fika och smörgåsar, och några minuter innan fem välklädda herrar steg upp på scenen var alla sittplatser upptagna. På grund av det varma vädret och kvällssolen blev seten med 50- och 60-musik lite kortare men publiken var med på noterna och behövde nog även den de korta pauserna. Om inte annat så för att fylla på med kaffe eller lätta på trycket av det samma.

Björn Thambert, med sin tidstypiska Gretsch-gura, hyllade sina bandmedlemmar: kapellmästaren Hasse Wester, batteristen Per Johnson, gitarristen Robert Juth och pianisten Gunnar Ekermo. Den här kvällen var det bara Per Johnson som bar den klassiska vita smokingen som de brukar spela i – som en hyllning till Chuck Berry.

– En succé, vi är glada över att så många kom, men det är ändå bara 15 procent av medlemmarna som är här, vi är en stor hembygdsförening med medlemmar långt utanför bygden, säger Sandor Nagy, ordförande för Östra Vingåkers hembygdsförening.

Erling Persson

Erling Persson är utbildad litteraturvetare, kulturvetare, förlagsredaktör och journalist. Efter 14 år i mediebranschen, till största del som redigerare, redaktör och nattchef, jobbar han nu som bibliotekarie. Han har varit med i Poetry slam-SM 2007 och 2009.