/

Folk och kultur

En av kultursveriges största händelser är Folk och kultur, som arrangeras varje år i Eskilstuna. 2023 års upplaga av den kulturpolitiska kongressen går av stapeln 8-11 februari i Munktellstaden. Trakten är med på ett litet hörn i det stora utbudet av utställare och evenemang.

Vad väntar då? Bland arrangörerna finns SVT, Scenkonst Sörmland, Malmö stad, Svenska institutet, Statens konstråd, Norrköpings konstmuseum, Uppsala universitet, Sveriges radio och många andra. En makalös blandning av aktiviteter och upplevelser fyller programmet. Eller vad sägs om Melodikrysset live, workshop i teckenspråkssång, Kentkörkonsert med Eskilstuna symfoniorkester och AW med Kultursörmland?

Teater, dans, musik, litteratur, film, konst – alla konstformer finns representerade. Men det är också ett konvent med många seminarier och paneldebatter där avgörande frågor om kulturekonomi, representation och tendenser och trender inom kulturen lyfts.

På tunn is – ur nödvändighet

Ett besökspass till alla dagar är ganska dyrt men det finns också en del kultur som är tillgänglig gratis. Till exempel ges föreställningen På tunn is – ur nödvändighet på Eskilstuna Stadsteater, onsdag den 8, kl 19:00. Se mer om detta här. Till utställartorget i markplan på STIGA Arena är det fri entré, så passa på att titta in där. På fredag och lördag är det författartorg, bl.a.

Ett konvent behöver intressanta talare, eller keynote speakers, och på Folk och kultur framträder Gunvor Kronman, Katrine Marçal och Maria Utsi.

Trakten kommer att hålla till hos Länsbildningsförbundet i Sörmland, som är en av våra samarbetspartner. Dessutom finns tidskriftens chefredaktör på plats, liksom föreningens ordförande. Botanisera i programmet här och spana in konventet på Facebook. Kanske ses vi?

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.