////

Flygare och Stålspets Repar Reading

Musikern Simon Stålspets och jag passar på att tänka på lite annat än pandemin. Vi repeterar. Redan förra året gjorde vi en Reading med musik på Vincafét i Malmköping. ”När jag får lön kommer jag och hälsar på dig en söndag”, hette föreställningen. Det var fullsatt och magiskt. Alldeles tyst i lokalen. Några hade tårar i ögonen. Efteråt kom flera fram och tackade. Tog i hand och sa att det hade varit en upplevelse. De köpte min bok och Simons skiva. Det pratades om det efteråt. Vi kände att vi hade lyckats göra något riktigt bra.

Nu har vi precis börjat med ”Steven och Blanka”, en fristående berättelse ur nya boken ”Ställa till rätta”. Så när fru Corona släpper greppet är vi färdiga för att bjuda på en upplevelse. Vi tror att det kan bli minst lika bra som förra gången. Fast kanske lite annorlunda.

”Steven och Blanka” berättar historien om två unga människor. Både två särlingar och udda. De möttes på ett kafé en aprildag och efter det blev de sammanlänkade. Oskiljaktiga. Gjorde allt tillsammans. Från en dag till en annan. Bara så där. De kapslade in sig, flätade ihop fingrarna och steglängden synkroniserades, sextio centimeter per steg. Deras liv skulle ta en ny riktning.

Här är en försmak:

Karin Flygare

Karin Flygare är författare, bosatt i Malmköping. Hon romandebuterade 2009 med "Det är så konstigt nuförtiden". Sedan dess har hon skrivit tre romaner samt en barnbok "Snödrottningen" som kom ut i augusti 2021 på NaFörlag. Karin håller regelbundet skrivarkurser - håll utkik i Trakten och på Karins egna kanaler!