/

Efterlysning: SLAM

Start

Från Litteraturutveckling Sörmland kommer en efterlysning, det behövs arrangörer av en Poetry Slam-tävling. Sörmland har ett och annat att leva upp till, är det i din ort som scenpoesin ska ta sikte på riksfinalen?


Varje år sedan 2018 har Litteraturutveckling Sörmland anordnat regionfinaler och skickat lag från Sörmland till Poetry Slam-SM med resa och logi betalda. Så även 2023, men för att det ska bli en regionfinal behövs det förstås lokala tävlingar! 

Poetry Slam-SM sker enligt tradition på Kristi Himmelsfärd och finalerna runt om i Sverige strax innan. Därför är det lämpligt att hålla lokala Poetry Slam-tävlingar januari-mars/april. Nyköping planerar två uttagningar och som arrangör av regionfinal vill Litteraturutveckling ha minst en ort till, helst flera. Idealet är ett startfält med åtta poeter, men man kan hantera fler också.

Ni som vill arrangera lokala Poetry Slam i vår bör höra av er och stämma av med Litteraturutveckling. Dels kan ni få stöd, dels för att få koll på vilka andra deltävlingar som genomförs i regionen. Det är nämligen inte helt ovanligt att entusiaster reser mellan städerna för att tävla, och med tanke på det kan det vara lite synd att boka exakt samma datum. Eventet ska vara öppet för alla och följa några mycket enkla regler.

Poetry Slam är ett forum för muntlig litteratur och en riktig plantskola för författare och estradörer. Det är inte ”bara för unga” , det finns inga speciella sätt det ”ska” låta på, det är en tävling med enkla regler och delaktig publik. 


Kontaktuppgifter till Litteraturutveckling finns här. Fotot på Amanda Gorman kommer från Joe Bidens presidentinstallation, modern tids mest omtalade stycke scenpoesi, och är taget av ett officiellt konto tillhörande den amerikanska militären.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.