//

Bokfestival i Strängnäs

Strängnäs författarnätverk planerar Bokfestival och datumet är satt till den 3 december, 9.45 – 15.15. Dagens program med de många författarsamtalen från scenen är i det stora hela färdigplanerat. Platsen är biblioteket Multeum i Strängnäs. Inträdet är gratis.

Återstår att finna det rätta namnet. Är det en bokfestival, eller är det en bokjulmarknad? Vi får se hur det slutar. Klart är att det kommer vara en spännande dag för alla bokslukare, litteraturfrälsta och författarintresserade.

Många strängnäsförfattare kommer vara på plats och prata och sälja sina böcker. Läge att inhandla närproducerade böcker med andra ord. Till
sig själv, och som julklapp.

På scenen kommer författarna och samtalsämnerna lösa av varandra halvtimmesvis och modereras av Peter Björkman och Patrik Uhlmann. Bland annat möter vi Kukkamariia Valtola Sjöberg, Nina Eklund Tegar och Carina Malinen Lundin som samtalar om hur det är att börja skriva skönlitterärt.

Traktens Anna Höök kommer delta i ett samtal tillsammans med Elin Hedlén och Barbara Kjellström under temat att skriva lokalt. Senare kan vi höra Gellert-Hardi Kovac berätta om sin bok som handlar om spioneri under andra världskriget.

Det här var bara ett axplock, mer information kan ni ta del av på Multeums hemsida

Anna Höök

Jag skriver om det jag tycker är viktigt, det jag tycker om, och det jag vill lära mig mer om. Jag skriver för att jag älskar att skriva.