/

Blue House Youth-Silver till Åsa

Foto: Lukas Wall

Åsa folkhögskola i Sköldinge har en välrenommerad musikkurs som varje år skickar ut deltagare på turné runt landet och när tillfälle bjuds ställer de också upp i tävlingar. I helgen gick det riktigt bra.

Blue House Youth Festival samlar årligen ung svensk jazz till ett tredagarsjippo på Konserhuset i Stockholm. Att bara delta är stort och förutom själva tävlingen genomförs clinics, föreläsningar och konserter med namnkunniga artister.

– Gruppen ”Pastell” har verkligen förtjänat sitt pris, säger Åsaläraren och sångerskan Annelie Strindberg. De har lagt många timmar i replokalen för att fila på samspel, dynamik och sväng men även övat mycket enskilt för att höja sin individuella nivå.

Det är inte första gången Åsa kniper en pallplats, ifjol lyckades Sköldingegruppen Pear Split bli årets bästa jazzgrupp. Särskilt imponerande kanske, eftersom Åsakursen inte har lika stor fokus på jazz som en del andra skolor utan även spelar pop och afrofunk.

– Generellt är det viktigt för oss på Åsas musikkurs att vara med och fightas om pallplatserna i denna nationella jazzensembletävling för att visa vår kapacitet och den höga nivå vi har bland våra musikkursdeltagare. Sveriges framtida jazzmusiker har förmodligen gått på Åsa!


Vill du veta mer om Åsas musikkurs kan du läsa här. Antagningen för hösten är öppen nu.

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.