/

Black or white med Sörmlands bästa streetdansare

Det är början av juni och skolornas terminer tar slut. Så också på Åsa folkhögskola, där vårterminen inneburit distansstudier för många deltagare. Men inte för dansarna på Åsas stora streetdanskurs. Där har karantänveckor, lärare på videolänk och ett isolerat internat fått hålla covid på avstånd. Men dansa måste man göra med kroppen, en chromebook räcker inte.

Åsas dansare kommer från hela världen och ett självklart ämne, som engagerar alla, är jämlikhet. Oavsett varifrån du kommer ska du behandlas med respekt. Som Michael Jackson sa: ”It don’t matter if you’re black or white”. För att fira slutet på läsåret har danskursen gjort sin egen video till Jacksons antirasistiska klassiker. Och ett bättre glädjebudskap än just den videon, regisserad av Lukas Mačiulis, är svårt att tänka sig. Och ja, det är Åsa-deltagare som syns även i slutet av videon. Titta och njut av dansglädje, och låt dig inspireras till några sköna danssteg!

Trakten redaktion

Redaktionen jobbar gemensamt under täckmantel av Södermanlands landskapsinsekt strimlusen, i familjen bärfisar ordningen halvvingar.