/

Bakom kulisserna på Trakten – Glädje i gråskala

Johan och Axel.

Glädje är färgsprakande och gnistrande. Jag tänkte att jag skulle knäppa ett gäng bilder på redaktionen i deras arbete – och de skulle skratta, och de skulle ha glitter i ögonen. Vi började och jag såg någonting annat.

Oskar, Erling och Malin.

Jag såg mig omkring på mina kompisar i Traktenredaktionen. Vi satt i en ring inne på Widegrens. Jag fick en ingivelse. Jag drog ner slutartiden till 200 och drog upp ison. Sedan fotade jag.

Alltid har jag känt mig så glad när vi ses. Vi har högt i tak och ideerna sprutar och vi genomför så många vi orkar. Kreativiteten och samarbetet skapar ett speciellt flow och kanske det kan beskrivas med ordet lycka.

Ja, så känns det. Men det jag såg med fotografögonen var fundersamma ansikten och tänkande kroppar. Kanske är det att jag på sistone studerat min vän och gamla jobbarkompis (skryt, skryt) Dan Cronas foton mer ingående. På de här fotona har jag försökt härma hans stil. Jag vet inte hur han gör det, men jag har ökat kontrasten och kornigheten i Lightroom i efterhand. Jag tycker det blev snyggt.

Glädje kan se olika ut. Den kan vara färgsprakande, men den kan även komma i gråskala.

Anna Höök

Jag skriver om det jag tycker är viktigt, det jag tycker om, och det jag vill lära mig mer om. Jag skriver för att jag älskar att skriva.