//

Kaka och kaffe med konst på Fotografens

Fotografens café och bistro utökar ”menyn” under en vecka med början 29 april. På innergården kan man njuta av skulpturer signerade Tom Kristiansen, Iann Eklund Tinbäck, Agnetha Aabjerg, Niklas Johansson och Johnny Persson.

Trakten ser:
Tom Kristiansen, Iann Eklund Tinbäck, Agnetha Aabjerg, Niklas Johansson och Johnny Persson, utställning, den 29 april till 6 maj på Fotografens café och bistro i Katrineholm.

På Fotografens innergård pågår en skulpturutställning av fem konstnärer som alla har kopplingar till Galleri 12. Grillgaller, plåt, keramik och glas är några av materialen som blir till skulpturer med överraskande lekfullhet. Skulpturerna är fint anpassade till miljön och är i ett format som gör att man kan komma nära men ändå få överblick. Verken är gestaltning av sig själva – av hantverket – och det skulle förvåna mig mycket om någon av de fem ens skulle tänka tanken att låta någon annan hjälpa till med skapandet. Det är i görandet kraften finns och den passionen smittar av sig och ger grogrund för seriös anspråkslöshet vilket i sin tur ger plats för humor. Dessa verk har en direkthet i sig, en tydlighet som ger skön känsla. Uppfriskande och hoppingivande i en värld som är rätt mörk och tung för tillfället. 

Tom Kristiansen.
Tom Kristiansen.
Agnetha Aabjerg.
Niklas Johansson.
Niklas Johansson
Iann Eklund Tinbäck.

Foto: Oksana Verkhola

Erling Persson

Erling Persson är utbildad litteraturvetare, kulturvetare, förlagsredaktör och journalist. Efter 14 år i mediebranschen, till största del som redigerare, redaktör och nattchef, jobbar han nu som bibliotekarie. Han har varit med i Poetry slam-SM 2007 och 2009.