//

Livet och Läsningen – en podd

– Vill du inte skriva några rader om din podd till Traktens ljudnummer?

– Nja… Jag har ju inte gjort något avsnitt på länge.

– Men du kan väl göra det ändå? Det vore kul!

– Jag ska tänka på saken.

3 veckor senare

– Hej! Jag har tänkt på saken. Kanske är det dags att blåsa liv i podden? Jag skulle vilja göra ett avsnitt med dig. Kan du tänka dig det?

– Oj! Hjälp… haha. Jo, men det vore fint. Det gör vi!

Lyssna direkt i Spotify-rutan här, eller via denna länk.

Läs mer om podden ⬇️

Anna och Ulla spelar in podd.

– Ska du inte skriva några rader också?

– Jo, kanske det.

– Jag skickar över några frågor i alla fall.

Så här blev det:

Vad handlar din podd om?

Om livet och om läsningen. Vilket betyder att den kan handla om i princip vad som helst beroende på vem gästen är. Gästen är i fokus. Ibland handlar avsnitten mer om läsning, ibland mer om livet.

Vem ska lyssna på din podd?

Den är tänkt för alla, för både ovana och vana läsare. Den är för alla som är intresserade av och är nyfikna på andra människor. Även de som själva inte läser är säkert nyfikna på andra människor.

Vem är du?

En person som försöker se möjligheter och är nyfiken på livet och allt vad det kan innebära. Jag läser både med ögonen och öronen. Jag gillar att vistas i naturen och önskar att jag gjorde det mer än jag gör idag.

Vad betyder läsningen för dig?

Överlevnad. Frihet, nyfikenhet, kunskap. Den sätter igång kreativiteten och är livsförändrande. Läsningen väjer inte för några ämnen, allt är möjligt.

Hur hör läsningen och livet ihop för dig?

För mig är läsningen mycket mer än något jag bara gör för stunden. Viss läsning tar sig in i kroppen, i själen och förändrar mig. Frivilligt och ofrivilligt. Läsningen har många gånger varit livsomvälvande. Den ger mig glädje, samhörighet, tröst och kan göra mig ilsken. Den underhåller mig, läker mig, inspirerar och väcker mig, bland annat. Läsningen håller mig levande och är en stor del av mitt liv helt enkelt.

Att göra en podd

Att vara med i Ullas podd var väldigt roligt. Kvällen innan kom jag på att jag kanske borde ha med mig en lista över böcker som jag ville berätta om. Böcker som varit betydelsefulla i mitt liv på olika sätt och som jag kan rekommendera er att läsa. Det var intressant och något jag rekommenderar er alla att göra. Titta igenom böckerna hemma i bokhyllan. Fundera på tillfällen i livet då en bok haft en stor betydelse för dig.


Ett skrivsamarbete mellan Anna Höök och Ulla Solsmo.

Anna Höök

Jag skriver om det jag tycker är viktigt, det jag tycker om, och det jag vill lära mig mer om. Jag skriver för att jag älskar att skriva.