//

Nyforskära Angelina Pavanelli gör ny Eskilstunapop

Redan i slutet av augusti kom första spåret från höstens EP med Angelina Pavanelli från Eskilstuna. Den 30 september får vi höra nästa låt och i oktober släpps hela plattan. Hon har gett ut musik i några år och ingår i en ny våg av artister och band som gör svenskspråkig, melankolisk men samtidigt poppig musik. Andra artister att kolla upp är Hanna Järver, Nadja Evelina, Dolce och Honungsvägen.

Den nya EPn har färgats av livet i hemstaden Eskilstuna, där Angelina också undervisar på kulturskolan. Första låten, som finns på en streaming-tjänst nära dig, heter Really do like you och blandar refräng på engelska med verser på svenska. Trakten passade på att ställa några frågor om hösten, framtiden och bästa platsen. Vi fick tips på både sörmlandsidyll och bra musik- och klubbhäng.

Hur ser Angelina Pavanellis höst ut?
– Det är EP-dags! 23/10 släpper jag ’’Nästan typ exakt’’ och det kommer att firas med releasefest på Biografbaren den 24/10, dit är ni varmt välkomna att ta del av släppet och höra några låtar live! Innan dess kommer ett smakprov från EP:n vid namn ’’Gå Hem’’,  den 30/9! 

Vad har du för sörmländsk favoritplats?
– Jag är väldigt Nyforskär och älskar att vara uppe och hänga vid utsikten från lilla kullen på Järntorget. Har också spenderat mycket sommartid vid Långhalsen i Blacksta, där har vi bästa sörmlandsidyllen! 

Hur kommer Eskilstunas musikliv att må 2021?
Att anpassa sig till rådande Covid-situation är definitivt svårt och något vi alla måste förhålla oss till. Så jag ser 2021 som ett år där vi verkligen har chans att ta tillvara på den lokala kultur som finns! För att kulturarbetare här i stan ska ha möjlighet att överleva, och helst få blomma, kan vi arrangera och gå på mycket mindre event! Jag tänker hänga på Biografbaren, Norr och Makkara – och på ett gäng utomhusaktiviteter, som bio och minifestivaler! 

Till sist, vilken kulturmänniska skulle du vilja tipsa om? Fantastiska Ingrid Stenlund! Hon är undersköterskan och poeten som förvandlar vårdrubriker i media till dikter. Hennes instagram är fylld av visuell poesi där hon lyfter massor med viktigt och hjärtligt! Sociala medier när de är som starkast. —> @himmelsbro

Axel Hellby

Skribent, lärare och författare, sedan hösten 2020 Traktens chefredaktör.