bild i text blir text för bild

den här prosalyriska texten vägrar kategoriskt att använda stor bokstav. man kan se det som en iver att utmana hierarkier. oavsett vilket så fick den en fotograf att se och ”höra” bilder. och det blev till en bildberättelse. som inte heller den har stora bokstäver i sig.

kvällsbris och du tänker: att den som har köpt kaffe från en automat inte är något för dig. han har ju inte någon känsla för det där med kvalitet. inte kunskap om varumärken. inte tillräckligt med pengar för en äkta take-away från waynes. en sådan man får stå utan. du har i och för sig en lust att släcka. men inte med vem som helst. du ger inga gratislektioner. och inte heller seminarier för nybörjare. så han får gå förbi dig. utan att du stöter till det minsta. han spiller därför inget kaffe. så går du då bort till biljettautomaten. löser en enkel. hoppas på att det ska gå bra. att du slipper återvända. och att nästa ska spilla lite kaffe. för att du charmigt klumpigt stött in i honom när han går förbi. att det ska bli början på det som sedan ska bli ni. som ska skapa ett gemensamt vi. du har privat på ica. det var svårt att vara charmig när någon med din lilla hjälp tappat sina varor på golvet. du har provat på krogen. men det fanns inte så många män som gillade att få sin nyinköpta öl över finskjortan. kaffe är bättre, varmare. därför är kaffemännen försiktigare. det behövs så lite.

Erling Persson

Erling Persson är utbildad litteraturvetare, kulturvetare, förlagsredaktör och journalist. Efter 14 år i mediebranschen, till största del som redigerare, redaktör och nattchef, jobbar han nu som bibliotekarie. Han har varit med i Poetry slam-SM 2007 och 2009.